Site logo image

Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις

Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις

12 εβδομάδες για να καταφέρεις τους στόχους σου με την σωστή διαπραγμάτευση!

Καθημερινά καλούμαστε να διαπραγματευτούμε με τους γύρω μας, για μια σειρά θεμάτων. Από τα πιο απλά, όπως για παράδειγμα την ταχύτερη εξυπηρέτησή μας από μία εταιρεία courier, μέχρι το κλείσιμο μιας νέας συνεργασίας για την επιχείρησή μας, με κάποιον πελάτη μεγαλύτερου βεληνεκούς. Η θέση από την οποία το κάνουμε κάθε φορά αλλά και οι τρόποι μέσα από τους οποίους επιδιώκουμε να επιτύχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθορίζουν και την έκβαση της εκάστοτε διαπραγμάτευσης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα κατανοήσετε ποια είναι η καλύτερη έκβαση για εσάς και θα καθορίσετε το πώς και πότε θα την εξασφαλίσετε!

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα είστε σε θέση να:
  • Αξιοποιείς τη δυναμική της διαπραγμάτευσης με σκοπό την ανάπτυξή σου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
  • Αναπτύξεις ουσιαστικές διαπραγματευτικές δεξιότητες που υπηρετούν τη λογική λαμβάνοντας υπόψιν και το συναίσθημα.
  • Διαμορφώνεις το κατάλληλο διαπραγματευτικό προφίλ ανάλογα με τις περιστάσεις και τα εκάστοτε δεδομένα.
  • Μεγιστοποιείς την αποδοτικότητα των διαπραγματευτικών ικανοτήτων σου.
  • Επιτυγχάνεις τη χρυσή τομή των συμφωνιών, μέσα από win – win διαπραγματεύσεις.

Η σωστή διαπραγμάτευση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα που είναι σημαντική τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό περιβάλλον. Μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, ενώ οι ανεπαρκείς διαπραγματευτικές δεξιότητες μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες.

Κάποιοι από τους λόγους που είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η διαδικασία είναι:
  • Η επίτευξη μίας συμφωνίας που να είναι ωφέλιμη και για τους δύο εμπλεκόμενους καθώς η σωστή διαπραγμάτευση βοηθά τους ανθρώπους να βρουν κοινό έδαφος.
  • Η δημιουργία ισχυρών σχέσεων γιατί με τις καλές διαπραγματευτικές δεξιότητες οικοδομούνται δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας.
  • Η επίλυση συγκρούσεων και διαφορών με ιδιαίτερα ειρηνικό και εποικοδομητικό τρόπο.
  • Η εξοικονόμηση χρόνου αλλά και πόρων καθώς με την αποτελεσματική διαπραγμάτευση αποφεύγονται οι έντονες εντάσεις και μπορούν να αποφευχθούν μέχρι και τυχόν δικαστικές διαμάχες.
  • Στη δημιουργία αξίας με την εύρεση δημιουργικών λύσεων που ωφελούν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

Διάρκεια Εκπαίδευσης:
10 εβδομάδες – 15 ώρες

Μεθοδολογία:
Coaching

Κόστος:
ΑΤΟΜΙΚΟ: 1200€
ΟΜΑΔΙΚΟ: 800€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(2 ώρες)
ΞΕΚΙΝΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ!

Μαζί με τον coach θα βάλεις στόχους και προϋποθέσεις συνεργασίας, ώστε να αλλάξεις και να γίνεις καλύτερος στις διαπραγματεύσεις .

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ!

Θα είσαι σε θέση πριν ξεκινήσεις μία διαπραγμάτευση να ετοιμάζεις ένα σαφές σχέδιο και στρατηγική ώστε να μην χαθείς από τον στόχο και τις προτεραιότητες που έχεις βάλει.

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΆΚΟΥ!

Θα μάθεις να ακούς προσεκτικά τον απέναντί σου και μέσα από συγκεκριμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις θα κατανοείς τις ανησυχίες και τις απαιτήσεις του.

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ

Μέσα από διάφορα tasks θα εξασκηθείς στο πώς να επικοινωνείς με σαφήνεια και περιεκτικότητα χρησιμοποιώντας την σωστή ορολογία ώστε να αποφεύγεις τις παρεξηγήσεις.

5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ

Θα είσαι σε θέση να αναζητάς κοινό έδαφος και τομείς συμφωνίας με τον συνεργάτη ή πελάτη σου ώστε να εργαστείτε από κοινού και να συνάψετε συνεργασία που θα ωφελεί και τα δύο μέρη.

6η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Θα μάθεις την αναγκαιότητα του να συμβιβάζεσαι και να προσαρμόζεσαι τόσο στις ανάγκες της εταιρείας σου όσο και στου συνομιλητή σου  όταν είναι απαραίτητο , επικεντρωμένος στην εξεύρεση λύσης που να καλύπτει τις ανάγκες και των δύο μερών.

7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΗΡΕΜΙΑ

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κρατάς τα συναισθήματά σου υπό έλεγχο, για αυτό θα μάθεις να διατηρείς μία επαγγελματική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ

Εξασκώντας την συναισθηματική νοημοσύνη θα μάθεις να διατηρείς τον έλεγχο και θα αποφεύγεις την λήψη παρορμητικών αποφάσεων.

9η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1,5 ώρα)
ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Θα είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις όταν μία διαπραγμάτευση είναι ανεπιτυχής και δεν  οδηγεί σε συμφέροντα για εσένα και την επιχείρησή σου αποτελέσματα ώστε να απομακρυνθείς και να εξετάσεις άλλες επιλογές.

10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

(1 ώρα)
ΤΕΛΙΚΟ FEEDBACK

Τελική αξιολόγηση των αποδόσεων και όσων έχουν γίνει. Θα θέσεις νέους στόχους και θα είσαι σε θέση να τους πετύχεις  πολύ πιο εύκολα.

‘Negotiation is about finding the win-win solution, not the winner-takes-all solution but also not splitting the difference’

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνεται το παραπάνω πιστοποιητικό παρακολούθησης