Site logo image

Ανάθεση Εργασιών / Συγκεντρωτισμός

Ανάθεση Εργασιών / Συγκεντρωτισμός

8 εβδομάδες για να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός συμμετοχής των υπαλλήλων σου και να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

«Sky is the limit».

Μία από τις πλέον αγαπημένες φράσεις των επιχειρηματιών, η οποία τις περισσότερες φορές όμως αποτελεί τη μισή αλήθεια. Το αληθινό όριο στην εξέλιξη ενός ατόμου ή μίας επιχείρησης, είναι εκείνο το σημείο όπου στον ορίζοντα αρχίζουν να διαφαίνονται οι αποχρώσεις του συγκεντρωτισμού!
Ο συγκεντρωτισμός αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν αν όχι μία δυσλειτουργική επιχείρηση, τουλάχιστον μία επιχείρηση η οποία από μόνη της μπλοκάρει την εξέλιξή της και αυτοπεριορίζει τις δυνατότητές της. Επιλύστε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στο χαρακτήρα ενός επιχειρηματία το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή, μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα!

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα είστε σε θέση να:
 • Υιοθετήσετε μια νέα επαγγελματική φιλοσοφία απαλλαγμένη από εγωισμούς και στείρα ανταγωνιστικότητα που σαμποτάρει την επιχείρησή σας.
 • Απαλλαγείτε απ’ όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του συγκεντρωτισμού και της μικροδιαχείρισης (micromanagement).
 • Αυξήσετε την παραγωγικότητα του προσωπικού και της επιχείρησής σας.
 • Αναθέτετε ρόλους και καθήκοντα στην ομάδα σας, αποκομίζοντας πολύτιμο χρόνο για εργασίες αυξημένης βαρύτητας που άπτονται του ρόλου σας.
 • Εμπιστεύεστε τις δυνατότητες παλαιών και νέων συνεργατών, οι οποίοι πλέον θα έχουν το “χώρο” να αναπτυχθούν και παράλληλα να αναπτύξουν την επιχείρησή σας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ανάθεση εργασιών διότι:
 • Ο καθένας γνωρίζει τις αρμοδιότητές του αλλά και τις ευθύνες που του αναλογούν.
 • Οι σαφείς αρμοδιότητες βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν στο μυαλό τους τι άλλες εργασίες πρέπει να κάνουν.
 • Επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του χρόνου καθώς μπορούν να τεθούν προθεσμίες και να καθοριστούν προτεραιότητες. Έτσι οι εργασίες ολοκληρώνονται εγκαίρως χωρίς να παραβλεφθεί κάποιο σημαντικό κομμάτι.
 • Ο εργαζόμενος έχει το χρόνο να προετοιμαστεί για την εργασία που του έχει ανατεθεί.

Αν και η αυταρχική και συγκεντρωτική ηγεσία μπορεί να έχει κάποια δυνατά σημεία, όπως σαφή κατεύθυνση και γρήγορη λήψη αποφάσεων, δεν είναι κατάλληλη για όλους τους κλάδους και τα είδη εργασίας.

Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να εξισορροπούν την ανάγκη για έλεγχο με την ανάγκη για αυτονομία και δημιουργικότητα των εργαζομένων.

Με την συλλογική εργασία και την μείωση του συγκεντρωτισμού στον χώρο εργασίας επιτυγχάνεται:
 • Μεγαλύτερη συμμετοχή από συνεργάτες, υπαλλήλους, στελέχη σε καθημερινές εργασίες και ανάγκες της επιχείρησης.
 • Καταιγισμός ιδεών με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας καθώς οι διαφορετικές προοπτικές και προσεγγίσεις μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά μοναδικό.
 • Βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ των μελών της επιχείρησης που οδηγεί στην επίλυση προβλημάτων και εμποδίων.
 • Η ανάληψη ευθυνών με αποτέλεσμα το άτομο να είναι υπεύθυνο για το αποτέλεσμα που θα δώσει.
 • Όταν μοιράζεσαι, συνεργάζεσαι καλύτερα και αυτή η συνεργασία προσφέρει ευκαιρίες εκμάθησης νέων δεξιοτήτων και νέων γνώσεων καθώς και ανάπτυξη νέων προοπτικών.

Διάρκεια Εκπαίδευσης:
8 εβδομάδες – 10,5 ώρες

Μεθοδολογία:
Coaching

Κόστος:
600€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(2 ώρες)
ΞΕΚΙΝΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ!

Μαζί με τον coach θα βάλεις στόχους και προϋποθέσεις συνεργασίας, ώστε να αλλάξεις και να γίνεις καλύτερος στο να μοιράζεσαι εργασίες και δράσεις.

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(1,5 ώρα)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ

Θα καταφέρεις να προσδιορίζεις τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν, να τις βάζεις σε προτεραιότητα και να τις αναθέτεις στο κατάλληλο στέλεχος ή συνεργάτη ή εργαζόμενο  ώστε να ολοκληρώνονται στον απαιτούμενο χρόνο.

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(1,5 ώρα)
ΘΕΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Μέσα από διάφορα tasks θα μάθεις τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κοινοποιείς τις απαιτήσεις της εργασίας στους εργαζομένους ώστε να είναι ξεκάθαρες οι απαιτήσεις σου, οι προσδοκίες και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(1,5 ώρα)
ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!

Τώρα σειρά έχει ο σχεδιασμός νέων μικρών αλλά πολύ σημαντικών βημάτων. Βασιζόμενοι στο καθημερινό πρόγραμμα, τις ελεύθερες ώρες και τα επείγοντα ζητήματα θα καθορίσουμε τα βήματα που πρέπει να διεκπεραιώσεις αλλά όλα αυτά με την βοήθεια της ομάδας ώστε να αποφύγεις την συγκεντρωτική εργασία και να επωφεληθείς από την συλλογική.

5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(1,5 ώρα)
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

Με την ολοκλήρωση της 5ης συνάντησης θα είσαι σε θέση να ελέγχεις τακτικά την πρόοδο και να βεβαιώνεσαι ότι η εργασία είναι σε καλό δρόμο αλλά και να προσφέρεις υποστήριξη όπου το χρειάζονται. Μόλις τελειώνει η εργασία θα παρέχεις ανατροφοδότηση στα μέλη για την μέγιστη βελτίωση.

6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(1,5 ώρα)
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Θα ανακαλύψεις το εργαλείο διαχείρισης εργασιών που σε εξυπηρετεί καλύτερα ώστε να παρακολουθείς την πρόοδο και τις προθεσμίες από τις εργασίες  που έχεις αναθέσει.

7Η – 8Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(1 ώρα)
ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Συνάντηση 30 λεπτών για αξιολόγηση των αποδόσεων και των ενεργειών που έχουν γίνει.

Η ανάθεση καθηκόντων δεν έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των εργασιών, έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των ανθρώπων να αναλάβουν ευθύνες και να αναπτυχθεί η συλλογική εργασία!
Business Certificate

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνεται το παραπάνω πιστοποιητικό παρακολούθησης